keskiviikko 22. maaliskuuta 2017

Viikonloppuun valmistautuminen


Viimeistelytreenit tehty. Muistin kylläkin tämän päiväiset treenit vasta eilen illalla. Hupsista vaan. Siitä huolimatta kehiteltiin hiukan jotain uutta. Eri asia muistanko puoliakaan enää viikonloppuna. Yleensä kun käy juurikin niin, että puolet asioista unohtuu eikä ole osaavinaan enää yhtikäs mitään tositilanteessa vaikka tätäkin jo vuosia tehty. Aina voi onneksi improvisoida ja kehitellä esiintymishetkellä mitä tekee. Domille tärkeintä, kun vaan saa juosta kiekkojensa perässä ja kunhan pitää mielessä ettei huolimattomasti räiski niitä kiekkoja jotta Domi ei joudu tekemään äkkinäisiä liikkeitä.
Hienosti unohtuu Domilla hajujen nuuskuttelukin ja kaikki ylimääräinen kun tiputtaa kiekkokassin maahan ja ottaa kiekot esille. Domi on heti kyttäämässä ja odottamassa mihin kiekko lentää. Räkä lentää ja bossumoottori kiihtyy kiihtymistään. Hyvin alkaa yhdistämään jo hallinkin frisbeepuuhailuun. :D Kaunila panta oli tänään treeneissä Domin kaulassa. Frisbee kiihdyttää todella paljon Domia nykyään, mutta pantakin sen todisti, että siitä huolimatta kiihtyvyys pysyy hallinnassa ja heti treenin jälkeen mielentila tasaantuu ja koira rauhoittuu eli kiihtyvyys ei jää päälle. Mikä on tietenkin hieno juttu. Automatkan ajan viretaso laski ja kotona meni heti nukkumaan kunnes olikin ruoka-aika ja piipahdettiin ulkona.

Yöllä tapahtuu liikehdintää unien muodossa. Kuten jo aikaisemmin kerroin niin Domi näkee nykyään paljon unia yönaikana ja touhuaa milloin mitäkin (juoksee, syö, inisee, haukkuu...unissaan). Frisbeetreenit klo 13-14 ja kotia tultua Domi kävi nukkumaan ja nukkui näyttävästi hyvin rauhallisesti (klo 15). Klo 16 ruoka-aika ja sitten piipahdettiin nopeasti ulkona. Loppuillan Domi on jatkanut nukkumistaan, mutta en ole sitä kalenteriin vielä tallentanut.
Halliajan loppupuolella testattiin vielä footstallia ja sehän alkaa olemaan varma liike. Domi saa jo ekalla hypyllä tähdättyä oikein ja tasapainoitettua asentonsa. Saan pidettyä jalat suorassa ja Domi osaa vaihtaa eri asentojakin siellä korkeudessa. Seisominen, istuminen ja pupuasentokin onnistuu eikä edes tärisytä jalkoja. Kiekkojen koppailukin onnistuu jo paremmalla todennäköisyydellä kuin ennen talvitaukoa, tai sitten itse osaa heittää kiekon oikein sinne ylöspäin. Vihdoin ja viimein. 

Treenin jälkeen olikin tiedossa kiekkohuoltoa. Kiekkojahan on hyvä huoltaa välillä ja varsinkin jos koppaajana tuollainen kuolaava ruttuturpa niin kiekkoja saa olla pyyhkimässä ja pesemässä vähän väliä. Hallista myös tarttuu mukaan kumirouhetta ja läjä koirankarvoja. Tänään kiekoilla olikin perusteellinen pesupäivä. Domi tarkkaili pesupuuhia vierestä ja kuivumisen ajan nukkui kiekkojen vieressä. Jos ne vaikka mystisesti  katoaa jonnekin. Eihän sitä koskaan tiedä. 
Kaikki kuolat on nyt hinkattu pois ja kiekot kiiltää puhtauttaan. Kelpaa viikonloppuna heitellä kiekkoja joista saa kunnon pidon ja onhan se koiran hampaillekin parempi kun ei kiekoissa ole mitään ylimääräistä töhnää.
Hajonnut suihkuteline toimii hyvänä kiekkojen kuivaustelineenä.
Ps. Jyväskylästä ei tule juttua blogiin. Jyväskyläkeikan touhuja pystyy kuitenkin seuraamaan Domin FACEBOOK sivulta. https://www.facebook.com/kuulokoiradomi/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti